EN LT EE

Darbinieku motivācijas programmas

Tā kā spriedze darba tirgū arvien pieaug, uzņēmumu īpašnieki, direktori un personāla vadītāji katru dienu strādā pie jautājumiem par darbinieku saglabāšanu un vajadzīgo speciālistu piesaisti. Tas ir vienādojums ar diviem nezināmiem mainīgajiem, jo jūs vēlaties sasniegt mērķi par zemākām iespējamām izmaksām. Jaunie servisa centri un starptautiskie IT uzņēmumi, ienākot Latvijas tirgū ar bezskaidras naudas darbinieku motivācijas programmām, saviļņoja tirgu. Tomēr šis jautājums ir būtisks ikvienam uzņēmumam, t.i., tiek uzskatīts, ka uzņēmumi ar plašu nefinansiālu labumu paketi piesaista vairāk nobriedušus, vērtīgākos, motivētus darbiniekus.

Viens no efektīvākajiem instrumentiem, lai uzlabotu darbinieku lojalitāti uzņēmumam un darba devēja tēlu potenciālo profesionāļu acīs, ir darbinieku motivācijas programmas, kas strauji izplatās ne tikai finanšu pakalpojumu sektorā, bet arī ražošanas un pat mazumtirdzniecības nozarē. Darbinieku motivācijas programmas ir ideāla izvēle uzņēmumiem, jo tās ir viens no lietderīgākajiem risinājumiem, kura priekšrocības darbinieki var pamanīt ļoti ātri. Turklāt iespējams attīstīt individuālus risinājumus, kas pielāgoti konkrētai personai, un katrs personāla vadītājs apzinās, ka jebkura veicināšanas rīka panākumu atslēga ir pēc iespējas pilnīgāk apmierināt katras personas individuālās vajadzības.

Darbinieku apdrošināšana nav jaunums tirgū, un ir prieks, ka arvien vairāk uzņēmumu, kas pašlaik izmanto šo apdrošināšanas veidu, pierāda, ka tie ir pievilcīgi darba devēji, kas novērtē savus darbiniekus ne tikai vārdos, bet arī darbos. Šodien pastāv plaša apdrošināšanas segumu izvēle: apdrošināšanas tirgus ir labi izveidots un uzticams, labas prakses noteiktas, darbinieki jau zina ieguvumus no apdrošināšanas, un ir spējīgi izmantot savas priekšrocības un patiesi novērtēt šādu darba devēja apmaksāto uzmanību.

Sazinies ar mums!