EN LT EE

Veselības apdrošināšana darbiniekiem – būt vai nebūt!

Vitis Nolbergs
Aon Baltic Latvijas filiāles vadītājs

Saistībā ar saspringto situāciju, kas izveidojusies Covid-19 ietekmē, arvien būtiskāka ir veselības apdrošināšana, pieaug tās vērtība darbinieku acīs, kā darba devēja labuma groza sastāvdaļa!

Tā ka veselības apdrošināšanai BŪT, un ar vēl lielāku nozīmi! Kā iegādāties vai uzlabot segumu veselības apdrošināšanai, nepalielinot izdevumus,tieši tagad.

Šobrīd vienkārši tāpat cilvēki vairs pie ārsta neiet, jo nav iespēju tikt vai baidās uzturēties publiskās vietās. Valsts apmaksāto pakalpojumu pieejamība samazinās, kā arī pieaug maksas pakalpojumu loma un pieejamība.

Analizējot veselības apdrošināšanas portfeļus var redzēt, ka galvenie pakalpojumu veidi, ko cilvēki izmanto, ir maksas ambulatorie pakalpojumi (ārstu vizītes, analīzes, dārgās diagnostikas) un stacionārie pakalpojumi(operācijas), ārstnieciskās masāžas un zobārstniecības pakalpojumi, kas visi ir ļoti dārgi! Pēdējā laikā pieaugušas arī vidējās apdrošināšanas polises izmaksas uzņēmējiem, kas pašreiz ir ap 400 EUR. Tas saistīts gan ar ārstniecības iestāžu pakalpojumu cenu pieaugumu, gan arī ar to, ka uzņēmēji arvien uzlabo veselības apdrošināšanas programmas saviem darbiniekiem. Sliktākā pozīcijā šobrīd ir valsts iestāžu darbinieki, uz kuriem attiecas valsts iestāžu tērējamā limita summa uz vienu polisi 216 EUR, līdz ar to iespējams saņemt zemāku pakalpojuma klāstu.

Daudziem uzņēmumiem ieviesta Jaungada tradīcija – darbinieku balle, kādu šogad, visticamāk, organizēt neizdosies. Vēsturiski arī ir iegājies, ka lielāko daļa veselības apdrošināšanas polišu uzņēmumi noslēdz ar Jauno gadu. Iepriekšējos gados bija izplatīta prakse to pasniegt darbiniekiem kā dāvanu Ziemassvētkos. Šogad daudzi uzņēmumi darbinieku ballei paredzēto naudu pārvirza, vai nu uzlabojot segumu esošajai veselības apdrošināšanai vai turpina jaukās tradīcijas un izskata variantus uzdāvināt darbiniekiem šo apdrošināšanu, kas abos gadījumos nepalielina uzņēmuma izdevumus!

Aon jau šobrīd ir izveidojis lielisku piedāvājumu daudziem uzņēmumiem, kam iepriekš nav bijusi veselības apdrošināšana. Piedāvājam optimālāko starta paketi veselības apdrošināšanai, kas ir laba darbiniekiem un ar ļoti labu cenu pirmajam gadam, kas svārstās cenu amplitūdā no 150 – 300 EUR gadā par vienu darbinieku.

Interesējaties pie mūsu profesionāļiem par šīm iespējām – mainām gada balli pret veselības apdrošināšanu!

Info: lina.kuple@aon.lv, t. +371 26569641