EN LT EE

ADB “Compensa Vienna Insurance Group” Latvijas filiāle

“Compensa Vienna Insurance Group” ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas reģistrēta Lietuvā un kas uzsāka darbību Baltijas valstīs 2016. gada 1. janvārī.  Līdz 2016.gadam Lietuvā darbojās Polijas nedzīvības apdrošināšanas kompānija Compensa TU S.A. Tā bija Vienna Insurance Group filiāle Latvijā, kas darbojās kopš 2012. gada. Līdz ar uzņēmuma izaugsmi un darbības paplašināšanos Baltijas reģionā, Compensa TU S.A. tika veiktas strukturālas izmaiņas. Vienna Insurance Group filiāle Lietuvā ir nodevusi savu uzņēmējdarbību kā aktīvu, tiesību un saistību kopumu jaunai akciju apdrošināšanas sabiedrībai – Compensa Vienna Insurance Group.

“Compensa Vienna Insurance Group” ir daļa no “Vienna Insurance Group” (VIG). Tajā ietilpst aptuveni 50 uzņēmumi, kas darbojas 25 valstīs un nodarbina vairāk nekā 25 000 darbinieku. Compensa izmanto gandrīz 200 gadu pieredzi apdrošināšanas nozarē, kas ļauj par katru klientu rūpēties efektīvi. Uzņēmums izstrādā apdrošināšanas risinājumus, kas balstīti gan uz klientu personiskajām vajadzībām, gan uz teritoriālajām specifikām, tāpēc tas ir viens no vadošajiem pārstāvjiem apdrošināšanas nozarē Austrijā un Centrāleiropā un Austrumeiropā.

ADB Compensa Vienna Insurance Group uzsāka darbību Latvijā un citās Baltijas valstīs kā neatkarīga apdrošināšanas sabiedrība 2016. gada 1. janvārī. Līdz tam brīdim Lietuvā darbojās Polijas nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība Compensa TU S.A. “Vienna Insurance Group” filiāle darbojās Latvijā kopš 2012.gada.

Plaši pazīstamā reitingu aģentūra „Standard & Poors” Vienna Insurance Group ir piešķīrusi A+ reitingu ar stabilu perspektīvu. Tas nozīmē, ka VIG ir viens no vislabāk novērtētajiem uzņēmumiem Vīnes fondu biržas ATX indeksā. Vienna Insurance Group akcijas ir iekļautas Vīnes un Prāgas fondu biržu sarakstos. VIG akciju lielākā daļa – 70% – pieder „Wiener Städtische Versicherungsverein”, atlikusī akciju daļa ir brīva.

Vienna Insurance Group atbildība ir nodrošināt saviem klientiem finansiālu aizsardzību pret iespējamiem riskiem. Grupa seko stratēģijai, kas palīdz attīstīt dažādu zīmolu produktus dažādos tirgos. Tās panākumi un attiecības ar klientiem ir atkarīgas no katra zīmola un praktiskajām zināšanām, kas uzkrātas vietējā tirgū.

Vienna Insurance Group daudz uzmanības velta ne tikai Austrijas, bet arī Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu tirgiem. Vairāk nekā puse Grupas parakstīto prēmiju tiek ģenerēta tieši Centrāleiropas valstīs. Vienna Insurance Group darbība, kas koncentrēta šajā reģionā, vispirms atspoguļo ekonomiskās izaugsmes prognozes – šeit tiek prognozēta divreiz straujāka ekonomiskā izaugsme nekā Rietumeiropā.  Turklāt Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu tirgi ir mazāk apdrošināti nekā vidēji ES.